DSC_1474_edited_edited.jpg

OVER ONS

LEKKER BIJZONDER

Welkom in de Kapelanij, een brasserie waar mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) meehelpen in de keuken en de bediening.


Mensen met ASS ondervinden hinder op sociaal en communicatief vlak. Daarnaast hebben ze nood aan duidelijkheid en structuur. Sterke punten zijn het zien van details, het uitvoeren van gekende taken, precisiewerk, eerlijkheid en stiptheid. Allemaal eigenschappen die een grote meerwaarde zijn voor onze werking in de Kapelanij!


Dagelijks helpen zij bij verschillende taken zoals cake bakken en de leveringen correct wegzetten. De groenten worden gewassen, bijgevuld en zorgvuldig in kommetjes gerangschikt. De flesjes worden met grote zorg geteld en gesorteerd. Er wordt ook geholpen in de bediening, bij het opnemen van bestellingen en het serveren van drank en gerechten.

Iedereen draagt zijn steentje bij om u lekker bijzonder te laten genieten!


> Klik hier voor meer info over het dagbestedingsaanbod.

 

In het MagASSijntje, een unieke winkel ondergebracht in de Kapelanij, verkopen de deelnemers handgemaakte cadeaus zoals kaarsen, kaartjes en decoratie. 
 

birgit 2-2.jpg
DSC_1444.JPG

EET LOKAAL, DENK GLOBAAL

Samen met de gemeente Zutendaal hebben we een project lopen in het kader van een programma voor plattelandsontwikkeling. Ons project kreeg de naam ‘Eet lokaal, denk globaal’ en we willen met het oog op duurzame landbouw de consumptie van lokale en seizoensgebonden producten stimuleren.


In de gerechten op onze kaart werken we zo veel mogelijk met plaatselijke ingrediënten om de ‘voedselkilometers’ te beperken en de voedselketen zo kort mogelijk te houden. Daartoe zijn er vlakbij volkstuintjes gecreëerd door de gemeente, waar de plaatselijke bevolking op een milieuvriendelijke manier groenten kan telen.


Ten slotte gaan we ook anders om met eventuele opbrengsten, gegenereerd door de Kapelanij. Deze opbrengsten worden namelijk volledig opnieuw geïnvesteerd in de zorg en dagbesteding van de Kapelanij en Residentie Vijverplein en komen zo ten goede aan mensen met autisme.


Smakelijk eten!